Як правильно вибрати перфоратор?

Як правильно вибрати перфоратор?
24.06

Перфоратор відноситься до тих інструментів, без яких неможливо впоратися з комплексними ремонтними роботами. На ринку представлені сотні моделей від виробників, у кожної з яких є свої сильні і слабкі сторони. За допомогою перфоратора можна свердлити без удару або займатися бурінням, довбати отвори в різних матеріалах. Перфоратори можуть мати різні технічні характеристики, тому вибирати їх слід індивідуально, з огляду на власні потреби.

Які бувають види перфораторів?

виды перфораторовВсе представлені на ринку моделі можна віднести до бочкові або прямим по типу розташування двигуна. Який перфоратор краще - прямий або бочковий? Дане питання цікавить багатьох покупців, які вперше зіткнулися з необхідністю вибрати перфоратор. У прямого інструменту двигун розташовується в горизонтальній площині, в той час як бочкові перфоратори відрізняються вертикальним розташуванням двигуна. Подібні особливості впливають на деякі зміни в конструкції, а також визначають рівень ефективності обладнання.

Вибирати між прямими і бочковими інструментами можна, виходячи з їх подальшого застосування. Так, для використання вдома можна сміливо вибрати прямий перфоратор. Його потужності буде достатньо, щоб впоратися з більшістю робіт в рамках дрібного ремонту. Оскільки горизонтальне розташування двигуна знижує вартість інструменту, прямі перфоратори дозволять серйозно знизити витрати на покупку устаткування.

При проведенні капітального ремонту, коли потрібно виконати перепланування, демонтувати перегородку або руйнувати стіни, варто звернути увагу на інструмент з хорошим запасом продуктивності. Потужна модель дозволить працювати значно довше без перерви, а складні умови експлуатації не приведуть до її поломки. Якщо ж бюджет обмежений, прямий перфоратор також може підійти, але потрібно звертати увагу на моделі з більш високої цінової категорії.

Агрегати, які використовуються для професійної діяльності, слід вибирати особливо уважно. Бочкова модель для кваліфікованих будівельників завжди буде в пріоритеті, так як має більшу потужність і дозволяє значно розширити сферу застосування перфоратора на об'єкті.

Пристрій перфоратора і принцип його роботи

Розуміння принципу роботи перфоратора дозволить істотно полегшити процес його покупки. До основних вузлів пристрою можна віднести:

  • силовий блок;
  • ударний механізм;
  • антивібраційну систему;
  • запобіжну муфту;
  • редуктор перфоратора;
  • патрон.

Устройство перфоратораІнтернет-магазин Start-tools завжди радий запропонувати вашій увазі якісні інструменти, створені відомими брендами. Двигун перфоратора є колекторним. Саме двигун дозволяє перетворювати електричну енергію в рух, передане на насадку, розташовану в патроні.

Ударний механізм використовується для перетворення обертальних рухів в зворотно-поступальні. Дана особливість дозволила значно збільшити функціональність обладнання, не втрачаючи в плані надійності. Паяний підшипник під час обертання змушує рухатися поршень, що призводить до нагнітання повітря перед ударним елементом. Тиск надає руху ударник, що б'є по насадці. Коли тиск падає, ударник повертається у вихідну позицію. Якщо використовується бочковий інструмент, то замість хитається підшипника в ньому встановлюють кривошипно-шатунний елементом.

Важливим елементом перфоратора виступає патрон, який служить для фіксації насадок. Патрони бувають декількох видів:

  • SDS-Plus;
  • SDS-Max;
  • кулачковий патрон.

SDS-Plus є найбільш поширеним патроном, який використовується для комплектації перфоратора. Фіксація здійснюється за рахунок особливої ​​геометрії, що включає в себе два канали і два жолоби. Для зміни оснащення не потрібно використовувати інші інструменти. Патрони даного типу дозволяють працювати зі значними ударними навантаженнями.

Вибір на користь патрона SDS-Max можна рекомендувати в тому випадку, якщо роботи пов'язані з бурінням отворів різного діаметру. Також даний патрон виявиться корисний, якщо доведеться займатися тривалими демонтажними роботами. Конструкційні особливості патрона дозволяють йому впоратися з високими навантаженнями, але це призводить до збільшення ваги інструменту.

Кулачковий патрон застосовують спільно зі свердлами, які мають циліндричний або шестигранний хвостовик. Покупцеві потрібно пам'ятати, що користуватися кулачковим патроном при активному ударному режимі не вдасться.

Вибір перфоратора: для дому або роботи?

Показники інструменту будуть залежати від тих завдань, під які ви вибираєте техніку. Тільки в тому випадку, якщо обладнання буде підібрано правильно, ви зможете значно полегшити та прискорити виконання ремонтних і демонтажних робіт, а сам процес стане більш приємним і безпечним. Ергономіка і конструктивні особливості перфоратора особливо важливі при регулярному використанні.

Енергія удару відноситься до числа головних характеристик будь-якого інструменту. Для вимірювання цього показника використовуються джоулі. Компактні перфоратори мають енергію удару на рівні 2 джоуля. Вони відрізняються невеликою масою, що дозволяє зберегти маневреність. Таке обладнання можна рекомендувати для буріння отворів діаметром до 8 мм. Якщо сила удару збільшується до 4 джоулів, то подібний апарат можна сміливо використовувати для буріння отворів до 14 мм, також за допомогою цього перфоратора можна займатися невеликими демонтажними роботами.

Перфоратор з силою удару 8 джоулів підійде для буріння великих отворів. Потужна модель може використовуватися для демонтажу будь-якої складності. Якщо у перфоратора удар становить більше 8 джоулів, то можна сміливо використовувати коронки від 100 мм в діаметрі, а також бурити отвори більше 50 мм.

мощность перфоратораЧастота ударів

Данний параметр впливатиме на ефективність буріння в процесі демонтажу конструкцій. Енергія удару впливає на продуктивність перфоратора. Частота удару залежить від частоти обертів двигуна, а також в зворотній пропорційності силі удару. Якщо швидкість обертання буде високою, то характеристики самого удару будуть посередніми.

Потужність перфоратора

Даний параметр говорить про те, наскільки обладнання добре справляється зі своїми завданнями під навантаженнями. Якщо швидкість буріння буде однаковою, як і сила удару, то потужна модель інструменту буде стикатися з меншими навантаженнями, тому його нагрівання не досягатиме пікових значень.

Підбиваючи підсумки

Перфоратор, який потрібен був для невеликого ремонту будинку, наприклад, буріння отворів з невеликим діаметром, може мати силу удару рівну 2-3 джоуля. Штробіть бетон або працювати з кільцевими різцями за допомогою даного перфоратора не вийде. Тут потрібно агрегат з силою від 7 до 9 джоулів. Чи збираєтеся регулярно застосовувати великі кільцеві різці з великим діаметром? Тоді без перфоратора з силою від 8 джоулів не обійтися.

На нашому сайті ви зможете замовити перфоратори від виробника, якість інструментів якого залишається на вищому рівні. Ми простежимо за тим, щоб ви отримали своє замовлення в самі стислі терміни.

Останні новини
Як вибрати шабельну пилу
Як вибрати шабельну пилу
29.11
Широкий асортимент та різноманітність торгових марок сучасного електроінструменту значно ускладнює вибір шабельної пилки. Цей універсальний інструмент поєднує в собі риси ручної пилки та електролобзика, проте має більш розширений функціонал.
Читати далі
Як вибрати акумуляторну ланцюгову пилу
Як вибрати акумуляторну ланцюгову пилу
29.11
Для роботи на присадибній ділянці, обрізки дерев та чагарників, заготівлі дров на зиму без ланцюгової пилки не обійтися. Вибір акумуляторної ланцюгової пилки обумовлений безперечними перевагами обладнання, що поєднує в собі всі переваги електрообладнання та інструментів, оснащених бензиновим двигуном
Читати далі
Вибір акумуляторного шуруповерта
Вибір акумуляторного шуруповерта
26.11
Шуруповерт є електричною викруткою з розширеним функціоналом. З його допомогою можна легко змонтувати збірні конструкції, вкрутити за лічені хвилини сотні болтів та шурупів, просвердлити отвори потрібного діаметра у пластиці, деревині, тонких металевих деталях.
Читати далі
Вибираємо паяльник для пластикових труб
Вибираємо паяльник для пластикових труб
02.08
На зміну чавунним конструкцій трубопроводу для водопостачання і каналізації в квартирах і виробничих приміщеннях прийшли поліпропіленові труби, для монтажу яких використовується спеціальний інструмент - паяльник.
Читати далі
Електричний лобзик: для чого він потрібен і як вибрати
Електричний лобзик: для чого він потрібен і як вибрати
02.08
Розпиляти дерев'яну дошку можна і звичайною пилкою. Однак якщо виникає необхідність в роботі крихкими, легко розшаровуються матеріалами, на допомогу приходить електричний лобзик.
Читати далі
Електричний дриль: поради щодо вибору
Електричний дриль: поради щодо вибору
02.08
Одним з найбільш затребуваних інструментів для ремонтних і будівельних робіт є електрична дриль. З її допомогою можна виконувати величезну кількість операцій: легко зібрати або відремонтувати меблі, свердлити отвори будь-якого діаметру, розмішувати фарбу, клей для шпалер або заточити свердло.
Читати далі
Що слід врахувати при виборі будівельного міксера
Що слід врахувати при виборі будівельного міксера
02.08
Якість будівельних і монтажних робіт залежить від того, наскільки однорідною є суміш для обробки поверхонь або проклейки матеріалів.
Читати далі
Як вибрати точильний верстат для будинку
Як вибрати точильний верстат для будинку
30.07
Ефективність і якість роботи ріжучих інструментів залежить від гостроти заточки. Навіть звичайні ножі для роботи на кухні повинні бути гострими. Однак підручними інструментами таку роботу виконати досить складно.
Читати далі